keskiviikko 12. elokuuta 2009

Koulua, shoppailua, bileitä, puukkohippasilla...

Yeap, onpa ollut kiire! Nytkin hyyyyvin väsynyt, teksti saattaa olla sen mukaista.

Tänään vihdoin pääsin urheileen :D ja oikeen kunnolla: kävin salilla, abdomen-tunnilla (siis vatsalihaksia), body pumpissa ja body combatissa :D Jälkimmäiset tunnit pidettiin ulkona, aivan mahtavaa treenata kun taustalla näkyy palmut ja paljon muutakin oikein kivaa katseltavaa ;) Tosin urheilua vähän vaikeutti kipeät jalkapohjat; tässä yhtenä iltana kun jouduin ottaan rundin pimeessä ilman kenkiä keskellä ei mitään.

Koulu alkoi maanantaina kunnolla, viime viikko vaan orientaatioo. Heti ekana päivänä sain jo kämpän ja kämppikset J Talo on aivan mahtava! Olohuone on isompi kun mun edellinen kämppä, kattoterssilla on kohtuullisen iso uima-allas ja kivat näkymät, puutarha on iso, löytyy palmuja ja banaaniruohoja.... Huonekalut on antiikkia, joten kauheita bileitä täytyy välttää. Ja tärkee: suihkusta tulee lämmintä vettä ja vieläpä kohtuullisella paineella J Hintaan sisältyy sähkön, netin ym. lisäksi puutarhuri, pyyhkeiden ja lakanoiden vaihto ja siivous! Vähän siistii, joku viikkaa mun vaatteet ja järjestelee mun tavarat somasti riviin joka päivä! Ok, tuntuu melko oudolta, joten yritän olla siisti.. Ruokakin tehdään pyydettäessä jos antaa rahat aineisiin/ostaa ite. Ja tarjolla on myös ihanaa aamukahvia, sitä oon kaivannut! Asun siis neljän ranskiksen, yhen tavallaan saksalaisen ja yhen suomalaisen kanssa. Heh, tapahtui siis se mitä yritin välttää: suomalainen kämppis. No enää se ei tunnut yhtään huonolta vaihtoehdolta.

Uima-altaalla ollaan kunnolla keretty hengaileen vaan yksi (no pari) päivä. Ehkä tää hässäkkä vähän rauhottuu kohta, nyt on hoidettavana kaikki viisumi asiat ja koulun alotus jnejne. Viisumiin vaadittiinkin vaikka mitä vuokranantajan ID:tä, puhelinlaskua, kopiota, kopioita..Ja lisäksi piti täyttää lappusia, jossa mm. kysyttiin kasvojen mallia, nenän muotoa, käyttääkö viiksiä tai partaa, löytyykö luomia jne. Aivan hullua.

Kurssien valinta oli hankalaa, koska perjantai oli tietty saatava vaapaaks matkustelua varten, maanantaita en onnistunut saamaan millään L Nyt on koulua maanantaina, keskiviikkona ja torstaina. Salsatunteja en onnistunu ottaan, kun meni tuntien päälle. Täytyy ehkä ettiä jotain keskustasta tai opetella baarissa.

Ulkona oon tietty käyny niin paljon kun oon jaksanut, monina iltoina tosin on vaan kovin poikki olo. Viime perjantai-ilta yökerhossa oli aivann huippu =) Rahaakaan ei jostain syystä mennyt pesoakaan. No ei täällä muutenkaan kovin kallista ole juoda baarissa tai ennen baaria. Bacardi pullo maksaa joku 5-6 euroo litra! Pari iltaa oon ollut vähän kipeekin.. Nyt taitaa olla tulossa melko rankka viikonloppu, huomenna jo on futista: Mexico vs. USA!!! Torstaina joko salsailta tai yhdessä baarissa free for girls :D

Suomesta alan kaipaan suklaata!! Ei täällä oo yhtään samanlaisia :( Ja terveellisiä tuotteita, kaikki on täytetty sokerilla ja kuitua ei löydy mistään jne. Massu parka. Yhdessä ravintolassa oikeen mainostettiin sandwhicheja integral leivällä, se oli jopa lähes tummaa!!

Viime sunnuntaina oltiin shoppailemassa, oisin löytänyt niiiiin paljon vaikka mitä, mm. 8 aivan ihanaa mekkoa, mutta vähän oli karsittava, koska eivät olleet niin kovin halpoja. Päivän kruunasi jädet Häagen-Dazsissa <3>

Otettiin taxi kauppakeskuksen ulkopuolelta, oli jo pimeetä, mutta jossain vaiheessa tajuttiin olevamme jossain ihan väärässä paikassa. Kuski sitten väitti, että oli ymmärtänyt, että halutaan läheiseen kylään eikä meijän coloniaan. Sekin vielä jotenkin yritettiin uskoa, koska täällä taksikuskit ei yleensä tiedä mitään osotteita. Kyselin jo kuitenkin Tiinalta osaako se itsepuolusta.. Pian oltiinkin jossain aivan korvessa ja kuski pysäytti auton kääntyi meihin päin ja huusi espanjaksi jotain: ”Atraco, dinero, dinero!!” ja osotti mua jollakin terävällä puukolla tai pistimellä, mikä ikinä olikaan. Hirveesti en pohdiskellut vaihtoehtoja vaan ryntäsin ulos autosta (no sen verran, että otin tietty mun kaikki ihanat vaatteet mukaan) viskasin läpsyt jonnekin ja juoksin hullun lujaa jonkin mutapellon kautta hiekkatielle, missä näky muutama talokin. Kuski yritti heti lähtee liikkeelle, kun tajusi, että yritettiin pakoon, mutta onneksi myös Tiina pääsi nopeesti mun perään. Tosin oli yrittänyt saada Tiinasta otetta, en sitten tiedä yrittikö pitkään saada meitä kiinni.. Sattuamalta löydettiin sieltä lähes keskeltä ei mitään ihania ihmisiä, jotka vei meijat lähemmäs sivistysta ja soittivat luotettavan taksin. Ainoo mitä menetettiin oli juuri ostetut kaiuttimet; huomattavasti pahemminkin oisi voinut käydä! Muistan edelleenkin niin elävästi, kun kuski käänty meihin päin veitsen kanssa huutaen.. Ja sen kun juoksin ihan sokkona eteenpäin niin lujaa kun vaan pääsi. Siinä vaiheessa olin ihan varma, että kovin ehjänä ei tilanteesta selvitä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen sehän halusi vaan rahaa. Välillä vaan tuntuu, että ihminen ei ole täällä niin kovin arvokas.. Muut kyllä sanoivat, että eivät välttis olisi uskaltaneet lähtee karkuun vaan antaneet rahat, kumma kun mulla ei käynyt mielessä ees ;) Nyt tapahtuma tuntuu jo epätodellista, ihan kuin olisin nähnyt vaan leffan tai jotain. Kotiin tullessa vasta huomasin, että jalat oli ihan mudassa ja tihku verta.Tästä lähtien syynätään taksikuskit tarkasti ja pyritään mielummin soittaan taksit. Yksin ei kukaan enää viitti pimeellä liikkua. Toisaalta ihan hyvä, että tapahtu tämä niin ollaan vähän varovaisempia, ollaanhan Mexicossa.

Piti paljon paljon muutakin kirjottaa ja laittaa kuvia, mutta nyt kutsuu espanjan aine!

1 kommentti:

  1. härregyyyd!! pelottavaa! aivan pulssi nousi ku tota luki!

    -petra p.-

    VastaaPoista