perjantai 21. elokuuta 2009

Pin**es tareas..

Koska tänne on inhottava laittaa kuvia niin niitä löytyy täältä : http://www.flickr.com/photos/janzku

Tähän eka pasteen vanhan tekstin, mitä en näköjään ole muistanut pistää ilmoille..:

18.8.2009

Oon pikkuhiljaa oppinut tappaan moskiittoja, jee :D Ne on paljon viksumpia kun meitin hyttyset, paljon nopeempia ja hiljasempia. Ja mikä vielä pahempaa, sama moskiitto saattaa tikuttaa sua kymmenen kertaa, koska ne ei ota riskiä, että jäävät evästelee samaan paikkaan.

Visapaperit alkaa vihdoin olla hoidettu (toivottavasti) ja toivon, että ”alku”sählinki alkaa muutenkin hellittään, vuorokaudessa vaan on niin kovin vähän tunteja!! Asiaan voi vaikuttaa sekin, että kaikki tapahtuu välillä niin hitaasti; eilenkin kaupassa jonotettiin ihan hermona 40 minuuttia kassalla ja porukka ympärillä lukee lehtee yms. Työntekijöitä kyllä riittää, saattaa olla kaksikin heeboo pistään kamoja pusseihin, mutta en silti tajua miksi kaikki tapahtuu niin hitaasti.

Viikonloppuna Beto Guadalajarasta visiittasi mun luona ja toi mulle geishaa ja eloveenaa! Huippua! (ei mitenkään outoo, että mexicolainen tuo mulle suomalaisia tuotteita? ) Joku ahne mexicaano oli syönyt mun fazerin sinisen ”hostellin” jääkaapista, missä yhden yön majailin ennen muuttoa. Olin niiiiiiin surullinen :( Hih, odottelen, että Mira, Ville (ja ilmeisesti Jussikin) saapuu pikkulähetysten kanssa, jotka äiskä välittää :P (ei siis mitään vinkkiä edellämainituille henkilöille). Niin, viikonloppuna käytiin Taxcossa. Ihan tosi kaunis kaupunki!!! Ja Taxco on siis kapunki, joka on täynnä hopeaa, mulle oli niin mahdotonta yrittää valita, mitä koruja ostan!! Ihan liikaa liikaa vaihtoehtoja ja sen lisäksi tarvisi vähän hillitä tuota rahankäyttöä.. Ihana päivä ja lähettiin juuri ajoissa bussia kyseleen, melko rankan sateen pisti niskaan! Illalla mentiin antroon ja vihdoinkin uskalsin taas ottaa tequilaa Bailabaila! (joo, ruoka on tehnyt vatsan vähän jännittäväksi väliin).

Maanantaina koulu taas ikävästi palautti arkeen, uni meinasi tulla joka tunti ja espanjankieli ei kääntynyt päässä sitten yhtään. Niinpä ei ole mitään hajua, mitä läksyjä tuli ”arte y arquitectura de México” –kurssilta, kuulemma paljon.. Muut läksyt sentään ymmärsin, mutta katsotaan ymmärränkö tehdä.

Eilen pisti aivan hirveen ukkosen niskaan. Salamat löi jatkuvasti ja joka kerta, kun rysähti olin varma, että vähintään naapurin taloon iski! HUH!

Kävin myös testaan tangotuntia, mutta oli tylsä, taidan pyhittää kyseisen hyppytunnin ”kunnon urheilulle”. Anyway, koulun lääkäri ilmaantui paikalle pingispallojen kanssa, 5 oranssia loput valkosia. Jokaisen piti valkata pallon ja ne onnelliset, jotka oranssin saivat lähtivät huumetestiin. Jänskä tapa :)

21.8.2009

Olenpa käymässä Guadalajarassa nyt. Viileempi päivä (ihan on farkut jalassa ja t-paita) lämmintä ehkä vaan +23! Ja eilen aamulla sato vettä, ekan kerran päiväsaikaan!! (uiui, oon ollut täällä jo kuukauden). No, anyway, ihanaa kun ei hiki valu koko aika :)

Kouluhommat alkaa hajottaa, ei ehdi käymään tarpeekis edes antrossa! Esitelmiä, esitelmiä, esitelmiä. Yhden esitelmän oon jo pitänyt espanjaksi, se tuli jopa vähän yllärinä (se oli sse läksy, mitä en oikeen ollut tajunnut :D ) No hyvin se meni. Onneksi ei ole kovin vaikeeta, vaikka paljon hommia onkin ja varmaan helpottuu kunhan opin espanjaa ekaksi. Nytkin Fonética y pronunciación –kurssilla pitää kuunnella yuotubesta biisi (http://www.youtube.com/watch?v=Ok_wnW9YBrE) kirjottaa sen lyriikat niin kun parhaaksi näkee, jonka jälkeen tarkistaa oikeat lyriikat ja lukea ja nauhottaa ne yhteen ohjelmaan.. Ja sitten vielä lähettää nauhotus proffalle. Peruskoulu :D ? Arte y arquitecturassa on nyt eri intiaaniheimojen taidetta ja historiaa ja katsellaan missä sijaitsee cabeza número uno, cabeza número dos... (pää nro 1, pää nro 2) Hehee. On mulla sit kolme talouskurssiakin, pari enkuksi ja yksi espanjaksi, ne vaikuttaa olevan hyviä ja mielenkiintosia. Jännä nähä kuinka erilailla kaikki toimii täällä.. Mm. suurin Etelä-Amerikan internet/puhelinliittymä ym. palveluntarjoaja rikkoo lakia (olemalla monopoli), mutta tietenkään asialle ei tehdä mitään, yrityksellä kun on tarpeeksi rahaa. Joo, se eiköhän se riitä koulusta sitten :)

Oioi, Cuernavacan yhdessä ostoskeskuksessa on ihana sushiravintola, jossa on pari kertaa viikossa 2 por 1!!! Yksi lautanen maksaa normaalisti vaan joku 50 pesoo (eli alle 3e) ja nyt siis saa sitten kaverin kaa viel puoleen hintaan tai sitten voi tietty ahmia 2 lautasta niinkun viimeksi tehtiin :P Tietysti samalla, kun käytiin tuli ostettua myös jotain vaatteita ja kulutettua kovin kovasti aikaa niin, että sain sitten vääntää läksyjä 2 asti yöllä. Hyödyllistä siis :D

Ainiin, viisumitoimistossa kaikki meni ilmeisemmin ihan hyvin, leimoja sateli papereihin ja virkailija kyseli mm. tykkäänkö paljon tequilasta ja mikä on lemppari olut. Aikaa niiden kaikkien papereiden metsästämiseen oltiinkin käytetty. Meijan talon omistaja kun asuu jenkeissä ja ensin ei meinannut riittä meidän vuokranantajatädin id:t ja allekirjotukset. Mukaan piti vielä liittää viimeisin vesilasku ja siinäpä seisoi vielä jonkin kolmannen henkeytymän nimi, kaikkien kun olisi pitänyt olla samalla nimellä. Onneksi meitä on seitsemän samassa talossa niin international officen Paola auttoi meitä kovasti :) Nyt sit vaan oottelen, koska viisumi tulee voimaan niin pääsee matkusteleen Mexicon ulkopuolelle! Tosin ei mikään kiire, täällä riittäsi kyllä kanssa nähtävää monelle vuodelle :D

Tällä viikolla urheilin kovasti joka päivä :) Pakko pikkuhiljaa alottaa, kun alkaa lihakset häviään (kauhistuin kun farkut on löystyny reisistä ja takamuksesta), vatsa kuitenkin tuntuu imevän kaikkien tacojen kerman ja juuston, leivokset eivät myöskään ole mitenkään pahoja täällä :D

Jaha, aika tehdä siirtymä, minne ikinä mennäänkin, adiós!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti