perjantai 28. elokuuta 2009

There is a snake in my room!!!!



1. Etkoja meitin terangilla
2. Opiskelua koululla
3. The snakekiller

Didii, oli taas mukava reissu Guadalajarassa viime viikonloppuna, harmittaa vaan, että taas unehtu valokuvaus. Jeejee, ihastuin baariin, missä soitettiin hyvää rocka livenä :D Vähän alkaa olla jo vierotusoireita moisesta! Ranskiksilla kotona on kovin hittimäinen musiikki maku ja tietenkin siis ranskalainen musiikki on parasta ;) Eka kertaa kävin myös järven rannalla, kovin hassua oli: järvimaisema palmuilla. Muutenkin aivan ihanat maisemat siellä oli, joku kerta on päästävä kipuilemaan lähellä oleville vuorille/kukkuloille (miten mä nyt missaan viksuja sanoja taas suomeksi).

Mun vissiinkin eka mariachi-kokemus oli myös ihan positiivinen. Hölmöltähän se vähän tuntuu, kun soittajat ympäröi meitin pöydän ja suuri osa pöytäseurueesta hoilasi mukana (meitä n. 10, minä ainoa ulkkari). Hassut asut myöskin :) Onneksi kuitenkaan nämä ei ole yhtä innoikkaita ja runsaslukuisia, kun Kuuban salsansoittajat.

Viikonloput on kyllä yhtä mässäilyä :D Pitkästä aikaa söin ravintelissa, jotain muuta kun ihan perus mexicolaista, ihan sairaan hyvää :P (Kahdelta jopa noin 30 egeä alkuruuilla, drinksuilla, pääruualla ja jälkkärillä! eli oli vähän kalliimpi ravinteli tällä kertaa..) Harmittaa, etten tsekannut, mitä aineksia mun superbueno mangodrinksu sisälsi. Jälkkäri kyllä räjäytti makuhermot.

Sunnuntaina oli Beton isän synttäripirskeet, grillausta. Itse sankarin paikalle saaminen oli vähän ongelmallista, halusi katsoa elokuvaa ja nukkua; kyseessä siis yllätysjuhlat :) Piñata toteutettiin Shrekillä ja batmanilla (vihdoin siis myös näin miten tää ”leikki” toimii, hih)

Näpsäkästi melkein tuli eka myöhästyminen, bussi takasin Cuernaan taisi olla hippasen myöhässä (luulin, että oisin seiskalta aamulla perillä, mutta kun bussi kurvasi bussiaseman pihaan ysin jälkeen eikä koulussa pitänyt olla vasta kun 10.00) Kiitos mun uskomattoman kyvyn nukkua bussissa , heräsin vasta perillä enkä ehtinyt ressaan myöhästymisestä! Niin selvennykseksi: kurssilta saa ollla 2 viikkoa poissaoloja, jos myöhästyy se on myös poissaolo ja tietenkin haluun käyttää poissaoloni suunnitellusti matkustellen.

Täällä tosissaan joutuu opiskeleenkin, oon joutunut kuunteleen taas jotain helkkarin runoja ja miettiin mitä vaikeuksia mulla on espanjan kielessä konsonanttien kanssa, puuh. Ens viikolla ja sitä seuraavalla on jo ekat kokeet! Hyvin varmaan menee.. Enkunkieliset kurssit on melkosta käsien heiluttelua: strategy management y marketing. Molemmissa on ryhmätöitä, onneksi mun molemmat ryhmät tuntuu olevan melko hyviä eikä kummassakaan ole vaihtareita (eli ovat ahkeria ja mä voin vaan peesailla).

Eilen oli syndebileet, vaihteeksi mentiin syömään sushia ja sen jälkeen meitä lähti vaan pikkunen porukka antroon (hyvin outoa, mutta kaikki tuntui olevan väsyneitä edellisestä illasta). (Niin ja joo, oon viime aikoina syönyt sushia enemmän kun tacoja :) ) Oltiin menossa Carlos and Charlie´siin (melkosen usein vaihtarit sinne suuntaavat ja melkosen usein siellä on ilmasia juomia tytöille), mutta meijan mexicolaiset ystävämme olivatkin pokeille liian ”mexicolaisia” (eivät siis rikkaan näkösiä niin kuin muut mexicaanot siellä, hih) eikä päästy sisään, uskomatonta! No melkonen gringopaikka se onkin, ei harmittanut yhtään, että jouduttiin menemään muualle! Ja olipa vielä seuraavassa paikassa litran rommi/vodka... 2 por 1 :D

Tutkiskelin tässä yksi päivä vähän meitin puutarhaa ja sieltäpä löytyy banaanin lisäksi sitruunaa, limeä, mangoa kait ja avocado vissiinkin (he eivät olleet kasvaneet vielä tunnistettaviksi). Ihmekös muuten, että meijan talossa on kaikkee vanhaa ja arvokasta tavaraa etc. Yhden mun mexicolaisen kaverin silmät levis, kun se tsiikaili meijan tauluja, selitti, että on nähnyt ko. taulut kirjojen kuvissa ja kyllä, ovat arvokkaita. Talon omistaja on imeisesti tunnettukin kirjailija William Gibson (http://en.wikipedia.org/wiki/William_Gibson , http://www.williamgibsonbooks.com/ ) Jännä. Tietenkin señorat kertoivat meille myös jotain kummitusjuttuja talosta ja tittidii: kuka nyt onkaan yksin yhden yön täällä!!! Kämppikset lähti Acapulcoon; mulla taitaa olla suunnitelmana suunnata laguuneille yhen vaihtarin ja parin mexicaanon kanssa ja myös vesipuisto on ois yksi mahollisuus.

Kovin oli tänään mexicolainen päivä mulla. Oli tarkotuksena mennä vähän osteskeleen tarpeita yms. mutta ensin päädyinkin istuksimaan zocalolle korumyyjän ja rastojen tekijän seuraksi. Jeppis, toinen näistä on siis ihan mun kaveri (juurikin samainen, jota gringopaikan poket pitivät liian mexicolaisena.) Pääsin jatkaan matkaa noin pari sataa metriä, kun törmäsin toiseen tuttuun: kahvittelu ja epäonnistunut pyykinhakureissu ja aikaa kulunut 7 tuntia kotoa lähdöstä eli kaupat jo kiinni.. No ne tarpeet – mañana. Kumpainenkaan näistä amigoista ei siis puhu englantii, sain siis tosissani ponnistella taas mun surkeen espanjani kanssa. Mutta aivan huippuja ihmisiä, taas oppi paljon paljon lisää aisioita mexicolaisten elämästä, jotka ei ole syntyneet kultalusikka suussa eivätkä käy maan vissiin kalleinta yliopistoa (Tec on järjettömän hintanen!).

Otsikon mukaiseen huutoon heräsin yksi yö. Hewanin huoneessa luikertili säikähtänyt kärmes. Señorat epäilivät sen olevan myrkyllinen ja urheana poikana Nico jakoi otuksen kahteen osaan.. Pikkuliskoja myös joskun näen katossa, mutta he syövät moskiittoja ja ovat söpöjä. Jättimäisista yöperhosista (luulin aluksi lepakoiksi) en niin diggaa enkä liioin hämähäkeistä. Tolla meitin puutarhalla siis huonotkin puolet, kun houkuttelee noita eläimiä. Pikkuöttikset ja murkut ei niinkään juuri haittaa elämää, sulkee vaan leipäpussinsa kunnolla :)

2 kommenttia:

  1. sushi on Jansku raakaa kalaa.. ei sitä voi syödä? :S

    VastaaPoista
  2. Hölmö tyttö, kyllä sitä voi syödä :D Ja katkaravun kanssa parasta oikeestaan, ja koska mexicolaisetkin on hölmöjä niin tekevät myös kanasushia, se ei suinkaan ole onneksi raakaa..

    VastaaPoista