torstai 30. heinäkuuta 2009

Tienes que hablar español conmigo

Tänään suuntaan guadalajaraan, 9 tunnin bussimatka yöllä. Bussit on tosin parempia kun suomessa; on isompi tila nukkua ja hintaan kuuluu jotain syötävää ja juotavaa. Ekaa kertaa tarvii ehkä pukeutua pitkähihaseen, ilmastointi on kuulemma liian hyvä. Vaihteeksi CS:n kautta oon menossa: on asunut kolme vuotta suomessa, osaa jopa hippasen suomea :) Koulu alkaa tiistaina, joten siihen mennessä takaisin.

Yep, kämppää ei ole vielä, tosin en oikeestaan ole ees etsinyt.. Voin nyt, kun koulu alkaa vuokrata joksikin aikaa yhden huoneen keskustasta. hihii, kivat maisemat ja uima-allas :P Koulussa täytyy sitten katsella, jos löytäisi kämppiksiä sieltä. Bussikuljetus keskustasta maksaa joku $ 250 usd!Miten voi olla niin kallis, kun ei täällä mikään muukaan maksa. No tuo koulu onkin varmaan tarkoitettu vaan rikkaille.

Ihanaa olla tällä hetkellä vähän aikaa yksin, kieli alkaa olla ihan solmussa ja sen lisäksi, että on valvonut myöhään niin väsyttävää koko ajan käyttää vierasta kieltä. Ja mua ei ole tosiaan tähän mennessä jätetty lähes hetkeksikään yksin, joten aamusta iltaan on saanut rasittaa aivojaan koko ajan. Viime yönäkin ilmeisesti: unet oli englanniksi ja espanjaksi. Espanjan puhuminen ei kyllä luonnistu oikeen mitenkään, mutta ymmärtäminen menee jotenkin. Nämä mexicaanot onkin puhuneet mulle espanjaa, mutta useimmiten käytän vaan englantia, mahtaa olla hassun kuulosta keskustelua..

Olut limellä ja suolalla on yllättävän hyvää, täytyy vissiin ruveta harrastaan samaa suomessakin! Ja tequila! Se on niin hyvää! Harmi, että moista ei Suomesta saa :( Ei mexicolaisetkaan niin kovin vähän tuota alkoholia nauti. Häppärit kun alkaa niin pöytään pamahtaa muutama sanko kylmää olutta, 4 yhden hinnalla. Ja tequilalasin koko kasvaa lähes drinkkilasiksi, edes uskaltanut juoda kaikkea! Nyt olen viettänyt pari yötä keskustassa sohvasurffaillen. Miguel on töissä viikolla, joten en oo yöllä viitsinyt mennä sinne.. Tosin eilen oltiin ulkona Miguelin ja sen kavereiden kanssa, ei ollut taas kovin suomalainen olo, kun muut tilasivat litran tuopit olutta ja mä vain pullon :S Tytöt opetti mua tanssimaan salsaa jatkoilla; oon kyllä totaalisesti unohtanut kaikki askeleet, vaikka kävinkin salsatunneilla jonkun aikaa! Yöllä nukkuessa meinasin saada sydänkohtauksen, kun tunsin, että mun vieressä on jokin, olinkin saanut pari kissaa nukkumaan viereeni :)

Vielä jonkin verran täytyy ihmetellä näitä makuja.. Ostin hetelmäannoksen kadulta ja ennen, kun ehdin mitään sanoa tujauttivat mun ananasten päälle chiliä, ei mikään pieni ripaus. Myös mun jäätelö sai saman kohtelun. Ja jäätelö oli tequilajätksiä =) Tietenkin löytyy myös chiliolut ja chilikarkkeja. En tiedä oonko syönyt vielä mitään ilman chiliä ;)
Jeejee, löysin supermarketista activiaa ja kohtuullisen kuitupitosta leipää. Ja lihakin säilytetään ihan asiallisesti siellä toisin kuin mercadoissa. Niissä pelkkä hajukin lihakojun kohdalla on melko jäätävä. Tosin kyseistä lihaa varmaan olen täällä perheessä ja ravintoiloissa vetänyt ilman onkelmia, mutta saattaa olla, että en silti tän vuoden aikana pysty sitä itse ostamaan.
Jos monet ruuat on tulisia ja muutekin muy ricos niin makea on kanssa sitten makeaa! Sokeria ei kovasti säästellä ja muutenkin esim. maito, jogurtti, leipä, kakut, mehut jne. on kovin kovin makeita. Yksi mielenkiintonen juoma on aqua de arroz, eli riisivesi, hyvin jännä! Siinä on ilmeisemmin riisiä käynyt vedessä ja sitten maustetaan esim. kanelilla ja sokerilla, jotkut juo tämänkin kanssa limeä. Paljon parempaa, mitä voi kuvitella!

Salmiakkimaistatus oli kokemus. Jos täällä kaikki maistuu paljon enemmän miten voi lähes tukehtua salmiakkiin?? Ilmeet oli melkosia ja kukaan ei halunnut toista. Sisu hornien vaikutus oli moninkertainen. Oli joukossa kyllä yksi, joka oli oppinut tykkäämään salmiakista Suomen reissullaan (hahaa, sen kaveri tukholmasta oli suositellut ruotsin laivaa, oli kuulemma unohtumaton kokemus, vaikka ei muistakaan mitään :D )
Finlandia vodkaa löytyy ja tietenkin kaikki halusivat shotit, ei saavuttanut sekään varsin kovaa suosiota, olisi ehkä pitänyt sinnekin puristaa edes vähän limee.

Urheilua kaipaan edelleen! Ruoka on niin täynnä juustoa ja tuhteja kastikkeita, että olen pian pallo. Tosin muutenkin niiin paljon tekee mieli juokseen ja salille!! Kaikki ovat luvanneet viedä johonkin lenkkipaikkaan tai stadionille, mutta on vähän heikossa tää lupauksien toteuttaminen, mañana ;)


1 kommentti:

  1. Terveisiä vaan Savosta + 26 ja loma alkoi! Mielenkiintoisia juttuja lukea. Martti S.

    VastaaPoista