maanantai 27. heinäkuuta 2009

Koko ajan hiki






Ylin: korkealla kiivettiin
Seuraavissa: tan hetken asuinkumppaneita


Uskaltauduin jo katukeittiöön syömään ja ilmeisesti maitohappobakteereista on apua tai sitten mulla on rautanen vatsa. Täällä on paljon paikkoja, missä on pitkät pöydät kiertää ”keittiön” eli itse sentään näkee, miten ruoka valmistetaan. En sitten tiedä onko se hyvä juttu ;) Jännä myös, että ihmiset itse kirjottavat lapulle, mitä haluavat. Lihaköntsät siellä hikoili sen kuumuuden ja kärpästen keskellä tiskin alla, joten otin varmuudeksi vain kasvista :) Kokki oli innoissaan, koska ei ollut ennen nähnyt valkoisen tulevan syömään ko. paikkoihin. No, kaikki tutut ja tuntemattomat huusivat toisilleen joka pöydän nurkasta, joten ehkä espanjaa osaamaton ei kovin usein eksy moiseen.

Ruoka kyllä on loistavaa! En nyt vielä muista mitä kaikki nimeltään ovat (tacos, enchiladas, chilaquiles, fajitas, tortillas, burritos, flautas,quesadillas..), mutta erimallisia, erilaisilla maissi/vehnälätyillä, juustolla tai ilman saatavia ja kaikkiin näihin saa vaikka mitä täytteitä. Itse pistetään salsat, joita on myös melkonen lajitelma, eilen kokeilin pähkinää. ”Sopas” on ehkä tämän hetken suosikki, näyttää vähän pizzalta, mutta on maissilätty, joka sisältää papusössinkiä,juustoa ja itsevalitun täytteen. Myös enchilladas perunalla ja chilillä sinisessä maissilätyssä oli oikein hyvä kasvisvaihtoehto :P

Käsityksen lämmin vesi olen jo nyt hylännyt. ”Hanasta tulee vasemmalta lämmin, oikealta kylmä”. Tää tarkoitti mulle vasemmalta kylmä, oikealta jäätävä. Eilen innostuin, kun raanasta tuli lämmintä vettä päivällä, mutta sitten tajusin, että aurinko oli vaan lämmittänyt putkissa seisovan veden ;) Suihkussa kerään ensin mukiin jonkin aikaa vettä, että saisi joten kuten shampoon huuhdeltua pois. Toivottavasti tulevassa asunnossani suihkussa käynti ei olisi ihan niin jäätävä ja hankala kokemus, leikkaan pian kaljun muuten.
Nyt majailen paikallisessa perheessä, saa nähdä kuinka kauan. Perhe on tosi mukava ja etenkin mama ja papa yrittää kovasti opettaa mulle espanjaa :) Tosin aika heikolla menestyksellä, en tiä mihin se vähäkin espanjan kielen taito oikeen häviää, mikä jo oli! Lisäksi perheessä on kolme veljestä, koira, iguana ja tarantella. Viimeisimmästä en niin välitä.. Iguaani hengaili mun kädessä lepposasti, mutta yllättäen en sitten huolinut tarantellaa toiseen käteen. Mukava täällä on olla, ruokaakin tulee koko ajan nenän eteen, mutta kovin noloa on hengailla ilmaseksi! Eivät meinaan kuulu niihin varakkaisiin perheisiin.. Rahaa ei tietenkään suostu ottamaan, ehkä täytyy keksiä jokin lahja, minkä annan kun lähen.

Rahaa täällä ei kyllä paljon kulu eli siis halpaa on! Tähän mennessä (5 päivää) mennyt joku alle 50e, vaikka on matkannut Mexico Citysta tänne, ollut 2 yota hotellissa, kulkenut taksilla, syönyt ravinteleissa, visiteerannut lähikaupungissa jne. Bussista pitää hypätä usein pikkuvauhdissa pois, ainakin jos yksin on jäämässä: meinasin aika suorilta lentää katuun :) Taksi maksaa joku alle 2e, joten toistaiseksi olen vielä diggaillut niitä. Tänään erhdyin diggaamaan kävelyä, mexicolaiset ei tunnu oikeen minkäänlaista matkaa menevän jalan.. Taksilla olin mennyt Miguelin luo ja talon piti sijaita keskustan pohjoispuolella. Kaupunki olikin hippasen isompi, kun eka olin luullut :) No kahden tunnin jälkeen pääsin tähän ydinkeskustaan vihdoin. Osaavat muuten hienosti tehdä auton torvilla vislausäänen..

Vähän vaikeeta saada mitään kontaktia kehenkään, joka opiskelisi Tecillä; kukaan paikallinen, ketä tähän mennessä oon tavannut ei opiskele siellä ja ne harvat muut ulkkarit, joita oon nähnyt on reissaajia. Voihan olla, että muita vaihtareita tulee pääasiassa vasta 3.8. mikä on virallinen arrival date. Tecin campus on aikas kaukana keskustasta, joten ei kuulemma kannata täällä tähyillä Se renta –kylttejä vaan on parempi muuttaa lähemmäs campusta. Uusi campus valmistu 2008 ja sinne ei ilmeisesti ole muuta kuljetusta kuin Tecin itse järjestämä ja aikataulut on syvältä.

Eilen pääsin urheileen ekan kerran =) Mentiin tässä Cuernan lähellä olevaan kylään, jossa sijaitsi en muista minkä kulttuurin rakentama pyramidi, se oli ihan pikkuinen, ei mitään kuuluisampia raunioita. Mutta sinne piti kiivetä matka, joka ei ollut ihan pikkuinen!! Kuka hullu niin korkealle on jotain joskus rakentanut? Huomattavasti oli rankempaa kuin vaikka 15km lenkki, päälle vielä pikku kuumuus; onneksi kasvillisuutta on niin paljon, että oli sentään varjo. Itse kylä, Tepoztlán, oli pikkunen, oikein söpö. Väkee tosin oli kun pipoo, Hämeenkadulla nää ikinä niin paljon. Ja kojuja täynnä kaikkee kivaa ostettavaa! Heti kun saan sen kämpän on pakko päästä ostamaan kenkiä, koruja, vöitä , laukkuja :P (Nyt en siis viitsi sitten yhtään grammaa enempää tunkee noihin laukkuihin).
Niin ja ikävästi vähän joudun välttelemään aurinkoa, kun luon toistaiseksi toisesta olkapäästäni ilosaarinahkaa pois :( (alkoi jo lentokoneessa)

Hih, nyt saattaa saada lisäapua kämpän etsintään, yksi tyyppi cs:ista tunnisti mut täällä nettikahvilassa ja lähden tästä sen kanssa syomaan, tietää kuulemma jonkun, joka etsii kämppistä! (Yli miljoonan ihmisen kaupungissa voi näkojaan eksyä samaan kahvilaan)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti