perjantai 24. heinäkuuta 2009

Lähtö


Aluksi pastettelen kirjoituksen lentokoneesta, jatkossa ei varmaan niin pitkia, tai ainakaan toivottavasti niin tylsista asioista, mutta hei, siella oli tylsaa!!
:

Nyt sitten istutaan koneessa (Itameren ylapuolella vasta), Helsingista Pariisin kautta Mexico Cityyn . Aikatalusta ollaan edella viela, varmaan vika kerta vuoteen ;) Edessa siis pari tuntia tassa koneessa, odottelua Pariisissa, ja joku 12h seuraavassa koneessa. Sitten viela bussi Mexico Citysta Cuernavacaan ja majotuksen etsiminen.

Matkavalmisteluista sen verran, etta pakkaus oli kamala, 4 taytta vaatekaapillista ja niista pitaa valita vahan jotain mita oikeesti tarviikin. No joo, kaytannossa ei olisi kai kannattanut ottaa melkee mitaan, taallakin yllattean myydaan vaatteita, mutta tytto mika tytto.

Tuli mieleen lahdon HelsinkinVantaalle lahestyessa, etta jotain oisi voinut miettia myos ennen vikaa paivaa ;) Mutta olipahan iiiiihan loistava, menokas kesa viela Suomessakin :D mita sita aikaa olisi kuluttanut etukateen mihinkaan ressailuun..

Hyvastit oli myos kamalia, vuosi rupesi tuntumaan siina kohtaa yllattavan pitkalta :,(


(Hotellissa mooonta tuntia myohemmin)

Pariisissa jouduin tyhjentamaan pitkin hihnaa tietokonelaukun ja kaikki johdot ja kamerat ym. elektroniikan mita mukanani raahasin, avasivat jopa lapparin ja tutkivat mun tiedostoja ja luonnollisesti myos minut itseni kopeloivat.. Muut ihmiset paineli haipakkaan ohi ilman mitaan.

Ja mina en muka lennolla nuku => olin nukahtanut jo ennen kun kone edes nousi ilmaan, enka herannut nousussakaan :) Tosin yllattaen Mexicon kone oli myohassa ja odoteltiin lahtoa jonkin aikaa koneessakin. Matkalla tayteltiin lipukkeita, tullilomake oli huolella taytettava, muuten oli luvassa jotain sanktioo ja se lomake juurikin oli tietenkin vain espanjaksi (onnea Mira ja Ville ;) ) Air France voitti kylla kevyesti finskin, vaikka viime kerralla ei vakuuttanutkaan. Kaksi ruokaa tarjoiltiin (ja naa ranskalaiset oli saanut lentokonesafkaankin mahdutettua alkuruuan, paaruuan ja kaksi jalkkarii) ja itse sai kayda hakees juotavaa ja valipala snackseja (huom. juotava siis ilmaista ja alkoholijuomat kuuluivat tarjoiluun (ei tosin vakevat)). Finnairilla sai 17h lennolla muutaman vesilasin, jos ehti hihkasemaan emolle, muu maksoi.




Naminami-sitruunakakkua Pariisissa

Tää on kait sit Grönlanti, upeen näköstä, tosin
eihän tästä mahtavasta lentokonekuvasta mitään näy..


Tullissa kamat laitettiin hihnalle, annettiin aikaisemmin mainitsemani lomake virkailijalle ja painettiin nappulaa, jonka seurauksena randomilla syttyi joko punainen tai vihrea valo :D Nyt on hyva nauraa talle systeemille koska me saatiin vihreat valot.
Mexico Cityn lentokentalta loydettiin helposti bussi Cuernavacaan. Alkumatkasta pysyin viela hereilla ja tiirailin kaupunkia, vastasi aikalailla odotuksia, toivottavasti pian ehtii sinne kaymaan!!! Vahan myohemmin havahduin hereille kun oltiin jo pois kaupungista, korkeammalla, mista nakyi kaupungin valot vaikuttavasti : Se on niiiiin ISO! Bussissa tuli 24h tayteen matkustamista, sellanen oli tunnekin. Paastiin taxilla ekaan katsomaamme halpaan hotelliin heti sisaan, eika se ollut lainkaan huono edes!
Ainiin, kylla se flunssakin jo iski, heti Pariisissa..Kurkku kipee ja nekku vuotaa koko ajan :(
Saatiedot siita kiinnostuneille: Mexico Cityssa vetta tuli kun Esterin aassista, lamminta +25. Cuernavacassa sama lampo ilman sadetta ja ihana tahtitaivas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti