tiistai 20. lokakuuta 2009

Täälläkin voi tulla vilu!





Joulu tulloo! Oikeesti, ihan hassua kun kaupoista löytyy koristellut joulukuuset ja vaikka mitä joulukrääsää..Alkaako se suomessakin näin aikasin? No, ainakin se tuntuu hassummalta näissä lämpötiloissa. Toinen hassu juttu, kun olin shoppailee: kaupat on täynnä ihan samanlaisii talvivaatteita, kun suomessa tällä hetkellä.. Yritä nyt siinä sitten löytää jotain kivoja kesävaatteita! Päädyinkin ostaa pari neuletta, saa nähä koska niitä oikeen pääsee käyttään :D


Tarviihan noita lämpösii vaatteita toki jo jossain päin Méxicoo. Ei niinkään kaukana täältä edes. Ajettiin noin kaksi tuntii täältä Cuernavacasta ja jo tuli Suomi-kelit mieleen. Lähtiessä hiki roisku, kun piti pukee pitkät housut, mutta perillä saikin vetää hupparia, kaulaliinaa ja toppatakkia (joo-o!) päälle. Pipokin piti ostaa. Lämmintä oli varmaan 5-10. Paikka oli La Marquesa (parque nacional). Siellä oli monenlaita aktiviteettia, me käytiin ratsasteleen ja ajamaan kartingia :P Huippua! Ja tuli niin ikävä ratsastusta! Oli muuten huiman kallista, ratsastus alle 4e ja karting alle 3e... Ei siis ollut mitkään ihan parhaat autot ja rata, mutt anyway. Ja maisemat jo koko ajomatkan oli ihanat! Ei vaan voi käsittää miten voi muuttua maisemat ja säätilat noin lyhyillä matkoilla. Taas näki palan erilaista Méxicoo ja tuntuu, että rakastun tähän maahan koko ajan vaan enemmän <3


Tuolla matkalla mun auton osto haaveet kasvoi niin, että kun palaan San Franciscosta voisin katsella millasta carroa olisi tarjolla :P Elämä helpottuisi huomattavasti, bensa on halpaa ja lisäksi näkisi niin niin paljon enemmän!!! Saa vaan nähä minkälaisen romiskon mun rahoilla saa.. Melkosen monilla löytyy jotain avomersuu, chrysleriä jnejne, mä posottelisin menee jollain vanhalla nissanilla varmaan..


Ei oo todellista, fonética y pronunciación tunnilla on meneillään lauluosio, Ei niin kun riitä runojen lausuminen enää. Valitaan siis luonnollisesti espanjankielinen laulu ja sitten rallatellaan vuorotellen luokassa. Olin aluksi, että voi helv*****, mutta oli se lopulta ihan hauskaa J Ja nämä lauluharjotukset jatkuvat varmaan koko loppusemesterin, jeejee.(on muuten 5 nopan kurssi!)


Oon koulussa kuunnellut, kun suurin osa tytöistä puhuu niin hassusti, sanapaino nousee lähes joka kolmannen sanan lopussa. Luo vähän vaikutelman, että haluavat tehdä selväksi, että ovat vähän ”tavallista parempia” yms. tiedä nyt miten sanoisin sen järkevästi. Fonéticassa tähänkin tuli ”varmistus”. Ylempien luokkien tytöillä ”fresa” (jóvenes de clase alta y media alta) tosiaan on oma puhetapansa, jossa sanapainot menee erilailla. No ilmiö on yleinen, eikä nyt välttis tarkota, että kaikki näistä haluiasivat tehdä selväksi ”hei, me ollaankin vähän rikkaampia”...


Niin kun tossa jo mainitsin niin lähen tän viikon perjantaina San Franciscoon :D Viiden päivän reissu, mutta rahatilanteenkin puolesta ihan riittävä. Shoppailua ja nähtävyyksiä :P Aluksi piti lähtee jo huomenna, mutta tuurillani lennot peruttiin. No tällä järjestelyllä menetän varmaan vaan yhen koulupäivän riippuen, miten noi bussit kulkee tänne Cuernaan Tolucan kentältä. Rasittavaa, kun ei voi esim. netistä löytää kunnolla aikatauluja!!!


Viime viikolla oli Hewanin, joka on meitin viereisessä huoneessa, syndet. Teemana f-party. Itse olin fake-girl: fake-hair-tits-lashes. Siitä tuo yksi kuva =) (eipä suostunut lisäämään, löytyy flickr..)

1 kommentti:

  1. Moi! olin viime vuoden cuernassa vaihtarina ja oonkin seurannut paljon sun blogia, tosi kivaa tekstiä kirjoitat :) rupes naurattamaan kun sanoit tosta fresa-aksentista, koska mun puheeseen se tarttui ja vuoden lopussa sain kuulla siitä kommentteja pohjois- ja etelämeksikolaisilta. Mutta se on tosiaan tosi tyypillistä "chilangoille" ja muille keskellä asuville joten tulet saamaan sen itekkin huomaamatta ;)

    -Saara

    VastaaPoista