keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Uusi koti, uudet kaverit, uusi semesteri...

Mun uusi uima-allas



Uudet kämppikset

Katopa, meikku on taas ahkeroinut tän kirjottamisen kanssa.. Tai no kirjotettua kyllä on tullut, koulu kun se taas alko. Nyt on sitten toinenkin blogi: http://cuernavaca2010.wordpress.com/presentacion/  epsanjankielellä kylläkin ja motiivina tehdä tämä, on kurssi nimeltään español avanzado, että semmoinen koulutehtävä.. Ai, pikkuhuomio, olen täällä siis Maria, kaiken jansku ja /zanet/ tappelun jälkeen se oli helpompi valinta, jotenkin luonnistuu näille mexicaanoille paremmin :) 

 

Muutto kohta eessä, löydettiin taas pikku luksuslukaali. Täysin erilainen, kun edellinen (hihii, niinkun jussi ihmetteli sohvalta herätessään, että missä helkkarin museossa on;) ) . Tämä on moderni, pari viikkoo sitten valmistunut kolmikerroksinen talo. Sijainti on enemmän ja vähemmän köyhemmän näkösellä alueella (Huom, suomen näkökulmasta, ei suinkaan mexicon!) ja on kyllä vähän hölmön näkönen siellä normimexicolaisten talojen keskellä, vielä kun on hippasen korkeempi. Jokaisessa kerroksessa on kolme huonetta, keittiö-olohuone, iso parveke (terassi). Mä austelen kahen ranskalaistytön kaa kolmannessa kerroksessa ja kaks ranskalaispoikaa ja suomalaistyttö ekassa kerroksessa, keskellä ei toistaiseksi ketään. Uima-allas tietty löytyy, väriltään jänskä: mustapunainen. Puutarha ei ole nyt täynnä banaaniruokoja, appelsiini- ja limepuita, ihan vaan nurtsi ja muutamia koristekasveja, okei, ne sopii talon tyyliin ehkä paremmin. Sitten: meillä on valtava kattoterassi bileitä varten tietenkin. Katolta valuu alas asti ”vesiputous”, johon on kohdistettu väriä vaihtavat ledvalot, ihan jeeees :P Omistaja on siis sisustusarkkitehti ja on suunnitellut myös talon. Tällä hetkellä odotellaan, että kolmas kerros sisutetaan; ite saatiin valita väriä ja huonekaluja! Eka kerros oli kuitenkin niin magee, että en sanonut muuta, kun että haluun limen/omenan vihreetä mun huoneeseen. Kaikilla on oma kylppäri ja lisäks terassilla ja uima-altaalla on myös omansa. Pian täytyy laittaa kuvia :) Ovisummerissa on kamera, josta näkee kuka on tulossa jne. Ja hintahan on tommonen huimat 180e lisäks tulee vesi ja sähkö, mutta ne nyt ei ole paljoo. Muutan varmaan tässä viikonloppuna. Hyvin kyllä viiihtysin täällä Renen perheessäkin, mutta on se kai helpompi muiden vaihtareiden kanssa loppujen lopuksi. Tarvi aina soitella, mitä kukakin on tekemässä ja liikkua yksin joka paikkaan. Ainakin voin tulla käymään helposti, on lähellä :)

Kämppiksistäni poikia en vielä kovasti tunne, mutta tytöt on ainakin tosi ihania :) Ja mikä yllättävää, eivät oikeestaan puhu ranskaa mun läsnäollessa!!! Kummia ranskiksia siispä! Nämä eivät olleet edes ainoita laatuaan, hyvin jännä. Yleisestikin oon melkein kaikkien vaihtareiden kaa puhunut espanjaa, jejeje. Todistusta edistymiselleni:

Española avanzadossa mulla on sama profe kun viime semesterin pronunciación kurssilla ja se kysy ”Maria, q pasooo, cómo hablas tan bien español?” Sain palautteeksi, että sanasto ja lauseet on luonnollisia ja kommunikointini espanjaksi on korkea (kirjoittaminen suomeksi sensijaan ei) joskin puuttuu kieliopillisia juttuja kuten  artikkeleita sun muuta pikkusälää :)

 

 

Iskä ja sen kaveri vieraili täällä, hehee, nyt on taas turvallista ;D (No melkein, ne on vielä Cancunissa) Munkin piti mennä sinne, mutta hemmetti vieköön, koulu ei vaan antanut periksi! En juurikaan ollut oottanut, että pääsis taas rantsuun!!! Yllättäen tequila maistui molemmille oikein hyvin :) Käytiin myös México Cityssä Frida Kahlon museossa, matkustettiin paljon metrolla ja zocaloa käytiin pällisteleen. Myöskin todettiin, että pohjosen bussiasemalta ei lähe puol kasin jälkeen busseja ja ilmoitin myöhäisestä saapumisestani Reneelle niin tulihan se tietenkin sitten hakeen meijat casetalta (tietullilta). Hih, siellä meijan pitikin tehä hätänen käännös, ettei tarvinnut mennä ees taas casetasta, ei siis sallittua. 

Iskä ja Teppo ei oikeen diganneet tästä Méxicon liikenteestä, kuinka pahasti mä oikeen oon sokaistunut/ tottunut tähän, kun iskäkin sanoo, ettei ajaisi täällä?? Tehtiin myös yksi epäonnistunut reissu Xochicalcon pyramideille, jotka meitin tuurilla juuri suljettiin. Tuliasostoksia käytiin tekeen Tepoztlanin markkinoilla. Mulle on väitetty, että sunnuntaisin kannattaa mennä, mutta samaa krääsäähän siellä oli joka kojussa, ei sen enempää alkuperäistä mexicolaista artesaniaa. Kaksi huivia silti tarttui mukaan ja pitkästä aikaa sain syödä sinistä tortillaa.

 

 

Koulun alkaessa alko tietty myös urheilu, vihdoin :D Jos taas ryhrys pienentään tätä latinotakamustaan niin sais käyttää kaikki housujansa. Sitten otin tanssikurssin Ritmos norteños, aivan superkivaa! Esim. tällästä musiikkia löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=VMz5NCD0Ejg&feature=related =) Vaikeetakin on (ja vaarallista): tyttöä kieputetaan ja nostetaan hartiolle. Salsaakin jatketaan Renen kaa ainakun ei joudu oleen päivystyksessä.

 

Auton kanssa oon tosiaan perinyt äitini hyvän tuurin. Vähän sitä sun tätä täytyy korjailla ja sitten vielä joku idiootti kännissä pamautti meijan perään. Onpahan taas mexicolaisemman näkönen auto kun on takamus vähän kurtussa.

1 kommentti:

  1. jaaha, yllättäen taas ranskalaisia :D:D no mutt hyvä, jos on ihania tyttöjä! Vois taas olla vähän kateellinen sun kämpästä, parempi jos jätät ne kuvat laittamatta
    VK

    VastaaPoista